Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ministerul Justiţiei a declarat legitimă noua conducere a AITA pentru a evita proteste ale transportatorilor

12 iul. 2014,, 09:25   Societate
4225 0
Foto : tv7.md
Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a recunoscut noua conducere a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto (AITA) pentru a evita acţiuni de protest ale transportatorilor, care ar fi venit la sediul guvernului.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", cu referire la ministru, la începutul lunii iulie el a primit o scrisoare de la Serviciul Vamal, în care se vorbea că în privinţa Moldovei a fost sistată emiterea carnetelor TIR.

"Mi s-a explicat ce înseamnă aceasta şi ce urmări poate avea. Am fost nevoit să acţionez rapid, pentru a nu mă trezi cu transportatorii protestînd lîngă sediul guvernului", a spus ministrul.

Potrivit agenţiei "INFOTAG", imediat ce Ministerul a primit toată documentaţia a şi înregistrat noua conducere a asociaţiei.

După cum a comunicat anterior agenţia "INFOTAG", din cauza conflictului dintre fondatorii AITA, Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) a sistat funcţionarea carnetelor TIR pentru Moldova. În rezultat, toate carnetele, din depozit, precum şi cele emise transportatorilor, au devenit invalide. În conflictul fondatorilor AITA s-au implicat reprezentanţii IRU, după ce în asociaţie au avut loc schimbări la nivel de conducere. Pentru a evita pierderile, Ministerul Justiţiei, care pînă acum nu recunoştea decizia noii conduceri a AITA, în regim de urgenţă a recunoscut noua conducere a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?