Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Salariile mai multor categorii de bugetari vor fi majorate (VIDEO)

11 iul. 2014,, 11:15   Societate
9106 1
Foto: noi.md
Salariilor profesorilor și educatorilor vor fi majorate, începînd cu 1 septembrie curent. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Legislativ, cu unanimitate de voturi. Astfel, salariile cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar vor creşte cu circa 20 la sută, iar angajații din instituţiile preşcolare vor beneficia de o creştere salarială de circa 38 la sută.

Proiectul mai prevede ca salariul tarifar pentru categoria I de salarizare să fie de o mie de lei, în creştere cu 100 de lei. În consecinţă, vor creşte salariile de bază pentru toate categoriile de salarizare din Reţeaua tarifară unică. Urmează a fi majorate și salariile lucrătorilor din sistemul judiciar, dar și ale angajaților Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Hotineanu, majorările operate reies din posibilitățile bugetului public pentru acest an. Guvernul va aloca circa 200 de milioane de lei pentru aceste majorări salariale, a precizat Hotineanu pentru NOI.md.

„Proiectul de lege prevede majorarea salariilor unui șir de categorii de cetățeni, inclusiv profesorii din sistemul preșcolar, preuniversitar și universitar. Majorarea îi vizează și pe lucrătorii tehnici din sistemul judiciar, dar și pe alți lucrători sociali. În mediu, salariilor vor fi majorate cu 27 la sută. Sînt majorări de salarii preconizate în limitele bugetului țării”, a declarat Hotineanu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?