Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Comuniștii cer explicații Procuraturii, pe marginea scandalului din Sociteni (VIDEO)

10 iul. 2014,, 16:30   Politică
5685 1
Foto: noi.md
Reprezentanții fracțiunii comuniștilor cer audierea procurorului general, Corneliu Gurin, pe marginea ilegalităților comise de agenția „Moldsilva”, în procesul dării în arendă a pădurii din satul Sociteni, raionul Ialoveni, transmite NOI.md.

Potrivit deputatei comuniste Violeta Ivanov, Procuratura Generală ar fi intentat dosare penale pe numele mai multor locuitori ai satului Sociteni, care au protestat anul trecut față de ilegalitățile admise de „Moldsilva”. Oamenii au ieșit și astăzi la proteste în fața Parlamentului, cerînd să li se facă dreptate.

Deputata susține că pădurea din localitate a fost atribuită ilegal unei companii, însă reprezentanții Procuraturii nu au reacționat la demersurile înaintate.

„Am avut audieri în cadrul Comisiei mediu și schimbări climatice. S-a văzut că este încălcare flagrantă. Am făcut demers la Procuratura Generală, de unde am primit răspuns că au fost intentate dosare penale nu pe numele factorilor de decizie, dar pe numele locuitorilor care au protestat”, a declarat indignată Ivanov.

Inițiativa comuniștilor privind audierea procurorului general a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Menționăm că scandalul din jurul pădurii din Sociteni a început acum un an. Locuitorii satului au blocat atunci traseul Chişinău-Hînceşti pentru a stopa defrişarea şi ridicarea unor construcţii pe teritoriul pădurii. Sătenii au cerut ca pădurea să treacă din gestiunea Agenției „Moldsilva” în cea a Primăriei locale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?