X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CM-2014: Germania-Argentina, o finală de vis, care va decide campioana (VIDEO)

10 iul. 2014,, 10:03   Sport
5467 0
Foto: gandul.info
A doua semifinală a Cupei Mondiale a fost diametral opusă primului duel, în care s-au înscris opt goluri. Teama de a pierde la scor, dar și miza jocului a făcut ca cele două naționale să fie foarte rezervate. După 45 de minute ambele naționale expediaseră cîte un șut pe poartă, iar starurile Roben, Messi sau Van Persie au fost inexistenți. După 0-0 în reprizele suplimentare şi 4-2 la penaltiuri, Argentina a obținut dreptul de a juca finala cu Germania pe Maracana.

Luis Van Gaal a recunoscut că a greșit după ce a decis să nu schimbe portarul înaintea loviturilor de la 11 metri. Cillessen, care nu a parat niciun penalti în carieră, nu a reușit să facă acest lucru nici în fața Argentinei.

Sud-americanii s-au calificat în a patra finală din istorie, două dintre care au fost căștigate de argentinieni. Ultima finală jucată de Argentina a fost în 1990, la fel împotriva germanilor. Latinii au pierdut atunci, iar nemții au cîștigat titlul pentru a treia oară.

De menționat că cele două echipe s-au văzut ultima oară la Cupa Mondială acum patru ani. Nemții au "demolat" formația antrenată atunci de Diego Maradona, cu 4-0.

Finala mare, Germania-Argentina, se va juca pe 13 iulie, cu începere de la ora 22:00. Finala mică, dintre Brazilia și Olanda, va fi disputată pe 12 iulie, de la ora 23:00.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?