Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4018

Klaus a propus să împartă Ucraina după scenariul Cehoslovaciei

10 iul. 2014,, 01:43   Externe
8869 3
Foto: obozrevatel.com
Fostul președinte ceh Vaclav Klaus își oferă serviciile în rezolvarea crizei din Ucraina. În special, politicianul își propune serviciile de "mediator în procesul inevitabil de divizare al Ucrainei". El a declarat acest lucru în cadrul unei dezbateri despre criza din Ucraina, care a fost organizată la Praga de către Institutul American din Ucraina, în colaborare cu Institutul Vaclav Klaus.

Politicianul a subliniat experiența sa în divizarea Cehoslovaciei.

"Atunci acest lucru era inevitabil, trebuia făcut rapid și fără durere. În astfel de cazuri, în plus, niciuna dintre părți nu poate cîștiga absolut, trebuie întotdeauna să existe un compromis", - a spus Klaus scrie iDNEZ.cz.

Klaus, de asemenea, a spus că asistăm la o propaganda unilaterală pro-occidentală. Aceasta, la rîndul său, a declanșat o abordare unilaterală a mass-media. Potrivit acestuia, este greșit de a aborda criza din Ucraina "prin optica bipolară atît pro-occidentală cît și pro-rusă".

"Trebuie să găsim o soluție dualistă. Tipul conflictului se reduce la un război între Occident și Rusia", - a adăugat el.
Amintim că Klaus și-a menținut întotdeauna poziția de nemulțumire față de Uniunea Europeană, iar în 2013 și-a îndemnat țara să se retragă din UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?