Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rosselhoznadzor a returnat în Moldova circa 17 tone de produse vegetale contaminate

9 iul. 2014,, 15:30   Economie
5939 2
Foto: ibryansk.ru
Rosselhoznadzor a returnat în Moldova circa 17 tone de produse vegetale contaminate, relatează NOI.md. Potrivit informaţiei parvenite de la departamentul rus, astăzi, în urma verificării fitosanitare la punctul de control auto internațional "Novîie Iurkovici", în producţia vegetală din Moldova, de 17 de tone, au fost descoperite obiecte de carantină.

Echipamentul tehnic al punctului de control le-a permis inspectorilor serviciului Rosselhoznadzor să efectueze expertiza entomologică preliminară și să stabilească specia dăunătorului. Ca rezultat, în caisele exportate de Compania SC Universal Logistic SRL a fost descoperită ‒ molia orientală (Grapholitha molesta Busck). Producţia în cauză a fost returnată expeditorului.

Responsabilii de la Rosselhoznadzor menţionează că în timpul recoltei de fructe din 2013 serviciul Rosselhoznadzor pentru regiunile Briansk și Smolensk, la realizarea activităţii de control de carantină fitosanitară a produselor vegetale importate din Republica Moldova la punctele de control și depozitele de stocare temporară au depistat 13 partide de fructe infestate cu molia orientală.

Obiectele de carantină depistate la primele livrări ale sezonului de recoltare din 2014 atestă probleme fitosanitare într-o serie de livezi din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?