Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Igor Dodon l-a chemat pe Candu „la covor” ©

9 iul. 2014,, 14:01   Economie
6243 8
Foto : noi.md
Astăzi, la 9 iulie, în cadrul şedinţei Comisiei Parlamentare pentru Economie, Buget şi Finanţe, liderul PSRM, Igor Dodon, a cerut invitarea, pentru şedinţa următoare, a noului ministru al Economiei, Adrian Candu, pentru a prezenta un raport în legătură cu degradarea drastică a relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Rusia.

Liderul PSRM a avertizat despre riscul privind agravarea situaţiei economice în Moldova drept urmare a semnării Acordului privind Asocierea cu UE.

În cadrul şedinţei menționate, Igor Dodon, a solicitat invitarea urgentă a lui Adrian Candu cu un raport privind degradarea relaţiilor economice dintre RM şi FR în urma semnării Acordului privind Asocierea cu UE.

„Doar în I trimestru al anului 2014, exporturile de mărfuri din Moldova spre Rusia s-a redus cu 34% şi, în cazul în care veţi continua să întreprindeţi acţiuni negîndite, situaţia se va agrava şi mai mult”, a declarant Dodon.

Comisia Parlamentară a susţinut în unanimitate propunerea liderului Partidului Socialiştilor din RM, Igor Dodon.

Vă amintim că, actualmente, în FR, se află la lucru peste 60 la sută din toţi migranţii din Moldova. Doar în anul precedent, aceştia au transferat în Moldova 1,2 mlrd. dolari SUA, ceea ce este echivalentul a 67 la sută din toate transferurile efectuate de către moldovenii , aflaţi la lucru peste hotarele ţării. Plus la aceasta, peste 80% din producţia agricolă de origine moldovenească sînt exportate spre ţările Uniunii Vamale.

Dodon a indicat asupra apariţiei unor riscuri majore, or, conform Acordului privind Zona de Liber Schimb Comercial în cadrul CSI, ţările UV sînt în drept, imediat după ce Moldova semnează Acordul privind Zona de Liber Schimb Comercial cu UE, să recurgă la anumite măsuri de protecţie.

Menţionăm, că volumul remitenţelor din partea persoanelor fizice din Rusia spre Moldova prin intermediul băncilor, inclusiv transferurile realizate prin sistemele de transferuri băneşti, în I trimestru al anului 2014, s-a redus, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu $20 mln. sau cu 8,2%.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?