X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

CM-2014: Olanda-Argentina, ultimul duel înaintea finalei de pe Maracana

9 iul. 2014,, 14:35   Sport
5445 0
Foto: noi.md
Olanda și Argentina se întîlnesc deseară la Sao Paolo pentru a disputa un loc în finala de pe 13 iulie.

Echipa Olandei va fi lipsită de aportul puternicului mijlocaș Nigel de Jong și la partida cu Argentina, iar un posibil înlocuitor este Leroy Fer. Pe lista incerților se află și Ron Vlaar din cauza unei probleme la genunchi, astfel că Veltman este luat în calcul pentru titularizare.

Argentina vine după un sfert de finală cu Belgia în care a arătat că e o echipă unită și nu ca o formație care se bazează exclusiv pe jocul lui Lionel Messi.

Angel Di Maria va fi marele absent din tabăra lui Alejandro Sabella, acesta urmînd a rata și următoarea partidă, finala mare sau mică. Vestea bună pentru argentinieni este că revine Sergio Aguero, jucător care s-a accidentat la ultima partidă din grupă, cu Nigeria.

De asemenea revine și Marcos Rojo pe postul de fundaș stînga dupa suspendarea din meciul cu Belgia, cînd a fost înlocuit de Basanta.

Marele semn de întrebare al lui Sabella este în legătura cu înlocuitorul lui Di Maria, iar aici are de ales între Lavezzi, Gago și Maxi Rodriguez.

Olanda nu a pierdut cu Argentina în ultimele patru meciuri, cîștigînd două și remizînd în alte două.

Chiar dacă în defensivă nu stralucesc și mizează totul pe cartea atacului, argentinienii nu au primit niciun gol în cele două meciuri din faza eliminatorie.

De cealaltă parte, Olanda era pînă la semifinala Germaniei cu Brazilia cea mai ofensivă echipă a turneului final, cu 12 reușite.

Batavii au oferit primul șoc al acestor mondiale după ce au trecut de Spania cu 5-1. Au urmat alte partide echilibrate, 3-2 cu Australia și 2-0 cu Chile în grupă, cu Mexicul, în optimi, 2-1, după două goluri marcate în ultimele minute de joc, și o victorie la loviturile de departajare în fața naționalei din Costa Rica.

Argentina nu a convins pînă acum că ar fi pretendentă la cîștigarea acestei ediții, 2-1 cu Bosnia, 1-0 cu Iran și 3-2 cu Nigeria, pentru ca în optimi să treacă de Elveția cu 1-0, în prelungiri, iar în sferturile de finală să învingă Belgia cu 1-0.

Argentina are două titluri mondiale. Primul – în 1978, după 3-1 cu Olanda, în prelungiri. Un alt succes a fost înregistrat în 1986. Argentinienii au mai pierdut o ocazie de a deveni campioni mondiali în 1990, pierzînd finala în fața Germaniei.

Olanda are în palmares trei finale, în 1974, 1978 și 2010, toate însă pierdute.

Meciul va începe la ora 23:00 și se va juca pe ''Arena Corinthians'' din Sao Paulo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?