X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Expert: Războiul din Ucraina va continua pentru cel puțin un an

9 iul. 2014,, 01:53   Externe
75391 36
Foto: interpolit.ru
Dislocarea rebelilor spre sud este doar o "încercare agonizantă" a forțelor de securitate ucrainene de a obține victoria, dar nu și victoria în sine. Declarația a fost făcută de șeful Consiliului de Administrație a fondului de caritate "Russkoe delo" Dmitri Habliuk într-un interviu cu corespondentul REGNUM.

Expertul a menționat că în prezent, în Ucraina are loc consolidarea mișcării rebelilor, diferite grupuri ale cărora se unesc sub conducerea lui Igor Strelkov. "Cu autoritatea și experiența lui Igor Strelkov, aproximativ într-o săptămînă, cred, trupele ucrainene se vor retrage înapoi", - a spus expertul.

Potrivit lui Habliuk, rebelii pot supraviețui și fără ajutorul militar direct al Rusiei. "Rusia poate aranja o zonă de interdicție aeriană în spațiul aerian al Donbasului pentru ca cetățeni obscuri la cîrma aeronavelor militare să nu bombardeze cartierele de locuit. Cu toate celelalte rebelii se pot descurca singuri", - consideră expertul.

În același timp, Dmitri Habliuk a subliniat necesitatea de ajutor umanitar din partea Moscovei. "Rusia trebuie să organizeze coridoare umanitare, să ajute rebelii cu spitale militare. Acest lucru Rusia poate să-l facă fără a fi implicată în confruntarea militară", - a spus el.

Totodată Habliuk a declarat că, în opinia sa, opoziția în Ucraina va continua pentru cel puțin un an. "Totul depinde de afluxul de fonduri disponibile în conducerea juntei", - a spus expertul. Aceste "fonduri disponibile", potrivit expertului, autoritățile ucrainene nu le cheltuie pe obiective sociale, ci pe "alimentarea și sprijinirea militanților săi", iar în cazul în care aceste fonduri vorlipsi, "himera statală "Ucraina" va muri de la sine".

Dmitri Habliuk a adăugat că pierderile părții ucrainene astăzi se ridică la cîteva mii de oameni. Dar, desigur, că autoritățile de la Kiev diminuează această cifră de 10 ori. Expertul consideră că în cazul în care ar fi anunțată cifra reală a pierderilor, puțini s-ar înrola ca voluntari în armata ucraineană, iar numărul de dezertori ar crește.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?