Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Fabrica de Sticlă din Chișinău şi-ar putea sista activitatea în august

9 iul. 2014,, 08:15   Economie
11681 0
Foto: poliexpert.md
Acţionarii companiei „Glass Container Prim” au amînat pînă la 1 august 2014 examinarea subiectelor legate de posibila sistare a activităţii Fabricii de Sticlă din Chişinău şi acţionarea în judecată a Guvernului Republicii Moldova într-o instanţă internaţională, informează NOI.md.

Decizia în cauză a fost luată în cadrul unei adunări generale extraordinare în legătură cu unele noi circumstanţe. Într-un comunicat de presă al companiei nu au fost oferite detalii. Însă, cel mai probabil, este vorba de recenta decizie a Guvernului, prin care Fabrica de Sticlă din Chişinău a fost scutită de plata dividendelor pentru anul 2013 în bugetul de stat, avînd în vedere că întreprinderea, aflîndu-se în condiţii dificile, trebuie să plătească sume impunătoare pentru un credit bancar, ceea ce o va lăsa fără fondurile necesare pentru investiţii în viitor.

Adunarea extraordinară a acționarilor „Glass Container Prim” a fost convocată la iniţiativa acţionarului majoritar „Western NIS Enterprise Fund”. Pe agendă au fost incluse subiectele privind eventuala oprire a cuptorului de topire a sticlei din cauza efectelor negative ale deciziilor judiciare, precum şi contractarea unei companii juridice internaţionale pentru a întocmi o cerere în judecată împotriva guvernului moldovean la Centrul Internaţional pentru Reglementarea Litigiilor Investiţionale (ICSID) în cazul „Glass Container Prim” împotriva Biroului Vamal Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?