Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Zona din Bulgaria în care scăldatul rămîne interzis

9 iul. 2014,, 00:35   Externe
8036 0
Foto : newenglandboating.com
Luni seara, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au revenit cu precizari privind calitatea apei mării din Bulgaria.

Conform Inspectiei Regionale de Sanatate din Varna, in urma monitorizarii apei de mare din zona "Plajei Ofitereasca-Varna" s-a constatat ca rezultatele arata o tendinta de reducere a valorilor indicatorul "Escherichia coli".

Pe de alta parte aceleasi analize au aratat ca pentru indicatorul "enterococi intestinali" norma este depasita. Drept urmare autoritatile bulgare au interzis scaldatul in aceasta zona.

Intre timp, insa, Inspectia regionala de Sanatate din Varna va preleva noi probe din aceasta zona periculoasa, dar si din alte zone de plaja de pe teritoriul regiunii Varna. In cazul in care noi virusi sunt descoperiti, Ministerul Afacerilor Externe va informa turistii si agentiile de turism.

Asta si dupa ce Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a tinut sa clarifice situatia plajelor din Bulgaria si sa linisteasca turistii care si-au rezervat deja vacante la vecini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?