X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Voronin: Acordul de asociere cu UE nu ține cont de interesele Transnistriei și Găgăuziei (VIDEO)

8 iul. 2014,, 16:35   Politică
5564 7
Foto: noi.md
Acordul de asociere cu UE ratificat de Parlamentul Republicii Moldova nu ține cont de interesele Transnistriei și Găgăuziei, a declarat președintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni la postul „GRT”, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit lui Voronin, acordul „nu conține nimic util nici pentru actuala stare de lucruri din Moldova, nici pentru ziua de mîine”.

„Atunci cînd aceste documente se elaborează în mare grabă, nu sînt examinate în organele puterii centrale și nu sînt aduse la cunoștința societății civile, înseamnă că documentul reflectă doar interesele unei singuri părți”, a precizat politicianul.

Potrivit liderului PCRM, „Bruxelles-ul a impus Moldovei această concepție, deoarece din partea țării, la elaborarea textului documentului a participat doar o singură persoană – viceministrul Economiei”.

„Au trecut cu vederea problema Transnistriei, nu au îndrăznit să spună că avem autonomia găgăuză, interesele căreia trebuie să fie luate în calcul”, a mai spus Voronin.

În opinia ex-președintelui țării, cea mai reușită formulă de cooperare economică cu UE a fost Acordul privind comerțul asimetric, semnat în perioada guvernării comuniștilor.

„Ne transformăm într-o adevărată colonie. I-am spus lui Barroso că avem un acord de comerț asimetric cu UE, care prevedea că noi putem exporta în statele UE mărfuri, iar europenii urmau să solicite cote Guvernului nostru. Acum aceste cote vor fi luate”, a subliniat Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?