Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Brazilia: Materiale în valoare de 27 milioane de euro, furate de la o fabrică Samsung

8 iul. 2014,, 13:45   Externe
4750 0
Foto : ulu.az
Aproximativ 20 de bărbați înarmați au jefuit o fabrică Samsung în orașul brazilian Campinas (statul Sao Paulo) și au furat 40.000 de aparate electronice evaluate la 80 milioane de reali (27 milioane de euro), a anunțat luni poliția braziliană, informează AFP.

''Ancheta este în curs de desfășurare și polițiștii strâng date'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvînt al poliției Campinas, un oraș situat la circa 90 km de Sao Paulo.

Anchetatorii analizează imagini captate de camerele de supraveghere video de la fabrică pentru a afla eventuale piste referitoare la suspecți. Hoții, ''foarte profesioniști'', potrivit poliției, au sosit în zori în fabrică, după ce i-au luat ostatici pe paznici și 200 de angajați din sectorul de distribuție.

Potrivit unor martori ce pot fi auziți pe site-ul de informații G1 al televiziunii Globo, grupul, care purta însemne ale angajaților fabricii, n-a fost agresiv, dar le-a cerut tuturor să-și scoată bateria de la telefonul mobil pentru a nu mai putea suna.

Intrând în incinta fabricii, banda de hoți i-a luat ostatici pe agenții de securitate din sectorul de distribuție, apoi pe paznicii de la poarte de intrare. ''Le-au luat armele și muniția și i-au lăsat în posturile lor ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat'', a explicat pentru G1 locotenentul Vitor Chaves, de la poliția militară.

Hoții au stat trei ore în fabrică. Ei dispuneau de informații privilegiate, deoarece s-au dus direct acolo unde se aflau mărfurile cele mai scumpe, potrivit martorilor. Au încărcat apoi materialele (telefoane, laptopuri, tablete etc.) estimate la 80 milioane de reali (27 milioane de euro) în șapte camioane pe care le aduseseră și au plecat liniștiți.

Samsung a indicat într-un comunicat că nimeni n-a fost rănit și că întreprinderea cooperează ''în totalitate'' în ancheta poliției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?