X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Scandalul de pe piața asigurărilor din Moldova a ajuns în instanță

8 iul. 2014,, 11:10   Societate
4892 1
Foto: stephenssquibs.info
Dosarul penal în care este vizat directorul executiv al Asociaţiei Profesionale a „Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule” (BNAA) a fost trimis în instanța de judecată. Directorul este învinuit de neexecutarea intenţionată a hotărîrii instanţei de judecată și riscă pînă la doi ani de închisoare sau amendă în valoare de pînă la 6000 de lei, transmite NOI.md.

Potrivit procurorilor, dosarul penal a fost pornit în urma unei plîngeri depuse de compania „CRAWE CARAT Asigurări”, care solicita tragerea la răspundere a factorilor de decizie ai BNAA din Moldova. Potrivit petiţionarilor, în septembrie 2013, responsabilii BNAA i-au retras companiei respective autorizaţia de a elibera certificate internaţionale de asigurări „Carte Verde” și au exclus-o din componența Biroului.

Deşi încă din ianuarie 2014 există o decizie irevocabilă a Curţii de Apel Chişinău, prin care directorul BNAA a fost obligat ca în termen de 3 zile să suspende hotărîrea prin care compania respectivă a fost păgubită, învinuitul a ignorat-o în mod intenţionat şi s-a eschivat de la executarea hotărîrii instanţei, afirmă procurorii. Ulterior, directorul BNAA a fost recunoscut vinovat şi sancţionat contravenţional cu amendă în mărime de 4000 de lei.

Cu toate acestea, procurorii insistă ca învinuitul să fie tras la răspundere penală pentru eschivare de la executarea hotărîrii instanţei de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?