Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sîrbu: Nu m-am așteptat să fiu propus pentru funcția de vicespicher

7 iul. 2014,, 16:24   Politică
4300 7
Foto: noi.md
Liderii Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană urmează să aprobe, în cadrul unei ședințe preconizate pentru seara zilei de azi, candidatura democratului Sergiu Sîrbu pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului, informează NOI.md.

Deputatul democrat a anunțat că învestirea lui în funcție ar putea avea loc în această săptămînă, după ce Comisia juridică, numiri și imunități va aviza candidatura sa, iar fostul vicespicher Andrian Candu își va depune mandatul. Ulterior, deputatul va putea fi promovat în funcție cu votul a 51 de deputați.

Politicianul a declarat că nu s-a așteptat să fie propus pentru postul de vicespicher și nici nu a rîvnit la această funcție în mod special, dar că este pregătit să preia noile angajamente.

„Pentru mine a fost un mic șoc faptul că am fost propus pentru această funcție. Nu m-am așteptat, niciodată nu am vrut o anumită funcție, am lucrat în echipă, dar oricum mă simt onorat și nu pot decît să exprim gratitudine colegilor mei. Cred că mai mulți colegi de-ai mei s-ar descurca bine în acest post. Chiar dacă volumul de muncă practic se va dubla, accept această propunere ca o provocare. Avem încă mult de muncit pînă la toamnă pe marginea proiectului de reformă a procuraturii, pachetului de legi anticorupție”, a remarcat Sîrbu.

Menționăm că postul de vicepreședinte al legislativului a devenit vacant după ce Andrian Candu a fost numit în funcția de ministru al Economiei.

Fostul ministru Valeriu Lazăr și-a depus demisia săptămîna trecută, din motive personale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?