X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

„Accent TV”, obligat să achite daune morale lui Ruslan Popa

4 iul. 2014,, 17:00   Societate
5091 0
Foto: noi.md
Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău a obligat postul de televiziune „Accent TV” să achite o amendă liderului comuniştilor reformatori, Ruslan Popa.

Potrivit agenţiei "Infotag", Popa a răspîndit pe reţelele de socializare decizia instanţei, în care se vorbeşte că „Telesistem” este obligat să-i achite 130 de mii de lei în calitate de compensaţii pentru daunele morale cauzate, 5 mii de lei – în calitate de cheltuieli legate de achitarea taxei de stat şi 1 mie de lei – pentru consultanţă juridică.

Popa consideră că postul de televiziune a încercat "să-i ponegrească numele". El spune că verdictul judecătoriei va deveni o lecţie bună pentru "presa voronistă mincinoasă (e vorba despre preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, pe care îl simpatizează postul de televiziune menționat - "I"), care m-a acuzat de faptul că m-am vîndut lui Plahotniuc.

Solicitat de "Infotag", redactorul-șef al ziarului "Независимая Молдова", Corneliu Mihalache, deseori invitat la talk-show-uri la „Accent TV”, a spus că "astfel de decizii ale judecătoriei sînt profanare a legii".

"În toată istoria jurisprudenţei moderne a Republicii Moldova nu-mi aduc aminte cazuri ca instanţa de judecată să emită o decizie de achitare a unei amenzi de către presă, de 130 de mii de lei, pentru "protejarea cinstei şi onoarei". Indiferent de poziţia pe care am avea-o faţă de Popa, el se consideră politician, respectiv, om public. Dar obligaţiunea jurnalistului, datoria sa profesională este criticarea politicii, să observe neajunsurile şi să le comunice publicului. Verdictul emis este revoltător", a spus Mihalache.

Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?