X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Presa rusă a aflat despre introducerea de urgență a "pacificatorilor" Rusiei în Ucraina

4 iul. 2014,, 01:17   Externe
21388 40
Foto: obozrevatel.com
Presa rusă anunță despre probabilitatea începerii operațiunii de menținere a păcii de către Rusia, în estul Ucrainei în următoarele două zile.

În special, despre aceasta scrie publicația rusă Znak.Com, citînd o sursă apropiată de conducerea Ministerului rus de Externe.

"Situația este gravă. Acum două zile, lui Petro Poroșenko i s-a propus să " înghețe" conflictul din regiunea Donețk și Lugansk pentru cîteva luni, ca rebelii și armata ucraineană să înceteze focul. Rusia în acest caz nu va recunoaște nici RPD, nici RPL. Poroșenko nu a acceptat planul, în fiecare zi sînt uciși civili. Operațiunea de menținere a păcii de către Rusia este pregătită; dacă aceasta va avea loc, apoi mai multe unități ruse vor încercui pur și simplu marile orașe pentru a asigura securitatea civililor ", - a declarat sursa publicației.

La întrebarea de ce atunci președintele Vladimir Putin s-a adresat Consiliului Federației, cu cererea de revocare a permisiunii din februarie, de a utiliza trupele ruse pe teritoriul Ucrainei, sursa a răspuns, că acest lucu a fost necesar pentru tratativele lui Putin în Austria, pentru a-i demonstra lui Poroșenko bunăvoință.

"Decizia finală nu a fost luată, dar situația este foarte gravă", - a concluzionat sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?