X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Streleț: Comuniștii vor rămîne cu un gust amar

3 iul. 2014,, 17:40   Politică
5357 2
Foto: noi.md
Reprezentanții coaliției proeuropene susțin că moțiunile depuse în ultimul timp de comuniști denotă că formațiunea a intrat în criză de idei și încearcă prin orice mecanisme să destabilizeze situația politică, informează NOI.md. Astfel au comentat liderii fracțiunilor PD, PLDM și PLR moțiunea depusă astăzi de PCRM împotriva activității ministrului Educației, Maia Sandu.

Liberal-democratul Valeriu Streleț se arată convins că inițiativa comuniștilor de a o demite pe Sandu va avea aceeași soartă ca și în 2013, atunci cînd a mai fost o încercare de acest tip. Potrivit politicianului, schimbările efectuate de Sandu în sistemul educațional sînt absolut necesare și susținute de întreaga societate.

„Dacă Maia Sandu și se face vinovată de ceva, este că pe alocuri ar fi trebuit să avem o abordare și mai hotărîtă în procesul de excludere din sistemul educațional a moștenirii care a fost înrădăcinată profund pînă în 2009. Am toată convingerea că comuniștii vor rămîne cu un gust amar în rezultatul examinării moțiunii”, a explicat Streleț.

Și liderul fracțiunii Partidului Democrat, Marian Lupu, a calificat acțiunile comuniștilor din ultima perioadă drept încercări de destabilizare a activității Legislativului, pe ultima sută de metri. „Aceste moțiuni sînt instrumente de speculații politice, încercări disperate de a crea provocări pe interior”, a spus Lupu.

De cealaltă parte, liderul fracțiunii liberal-reformatoare, Ion Hadîrcă, nu exclude că deputații comuniști vor propune și alte moțiuni de cenzură, în condițiile în care a început campania preelectorală. „Opoziția încearcă punctual să atace guvernarea pe diferite domenii, căutînd locurile vulnerabile pentru a acumula puncte”, a precizat Hadîrcă.

Moțiunea simplă asupra politicilor în domeniul educaţional, precum şi a activităţii Ministerului Educaţiei a fost depusă astăzi în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?