Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Transportatorii suferă pierderi de milioane din cauza transportărilor ilegale

3 iul. 2014,, 16:40   Societate
2785 0
Foto: google.com
Transportările ilegale de pasageri în direcţia Soci, Anapa şi Krasnodar generează pierderi de milioane pentru transportatori.

Unul dintre managerii unei întreprinderi de transport a comunicat agenției "Infotag" că în perioada estivală, cînd în direcţia Soci şi Anapa zilnic călătoreau 80-100 de pasageri, acum fluxul s-a redus pînă la 25-30 de pasageri.

"Şi problema constă nu doar în situaţia din Estul Ucrainei, ci în transportările ilegale, pentru că pasagerii în această direcţie sînt luaţi de autobuzele şi maxi-taxiurile ce nu au autorizaţie pentru astfel de transportări", a explicat el.

Managerul întreprinderii a atras atenţia la faptul că deseori pasagerii aşa-zişilor transportatori sînt nevoiţi să se întoarcă de la frontiera Ucrainei cu Rusia din cauza lipsei documentelor.

"Noi considerăm că structurile de profil ale statului moldovenesc trebuie să ia măsuri împotriva celor ce se ocupă cu transportările ilegale de pasageri, care prejudiciază bugetul statului de zeci de milioane de lei", a menţionat el.

Surse din cadrul administraţiei Autogării Nord au comunicat agenţiei "Infotag" că, din cauza conflictului armat din estul Ucrainei, în direcţia Soci, Anapa, Rostov pe Don s-a redus fluxul de pasageri.

"Din această cauză, a fost anulată cursa Chişinău-Rostov, deoarece la aceasta nu a fost vîndut nici un bilet", a spus interlocutorul agenţiei, indicînd la faptul că şoferii acestor rute, din cauza situaţiei complicate la frontieră, sînt nevoiţi să ocolească, pentru a intra pe teritoriul Rusiei prin alte puncte de trecere. Este vorba despre Kerci, unde traversarea are loc cu bacul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?