Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

NATO își va deschide un birou de legătură la Chişinău

3 iul. 2014,, 15:40   Societate
3245 0
Foto: point.md
Alianţa Nord-Atlantică îşi va deschide, la solicitarea Republicii Moldova, un birou de legătură la Chişinău, care va constitui un canal de comunicare directă între autorităţile statului şi NATO, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei "Infotag", ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea.

El a afirmat că solicitarea deschiderii unui birou de legătură al NATO la Chişinău "trebuie privită ca parte a dialogului politic, a dorinţei de a aprofunda acest dialog". "Biroul amintit va ajuta Alianţei să se informeze din prima sursă despre evenimentele din Moldova. În plus, prezenţa unui birou de legătură al NATO la Chişinău va facilita identificarea domeniilor în care Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate, va ajuta la implementarea cu succes a proiectelor în curs de desfăşurare", a afirmat ambasadorul Mihai Gribincea.

El a precizat că deschiderea biroului este un proces care va dura cîteva luni. "Urmează să fie negociat un memorandum de înţelegere cu NATO la subiect şi, odată ce memorandumul va fi semnat, biroul NATO va fi deschis", a adăugat diplomatul. În context, Mihai Gribincea a subliniat că statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu trebuie privit ca un obstacol în calea cooperării cu NATO, dînd drept exemplu cooperarea Austriei, Elveţiei, Finlandei şi Irlandei cu Alianţa. În opinia sa, Moldova trebuie să beneficieze pe deplin de posibilităţile de cooperare pe care Alianţa le oferă statelor neutre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?