Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

La Chișinău a fost comemorat Stefan cel Mare (FOTO)

2 iul. 2014,, 11:20   Societate
4408 0
Foto: gov.md
Astăzi, 2 iulie, în Republica Moldova are loc comemorarea celor 510 ani de la moartea domnitorului moldovean Ștefan cel Mare, informează NOI.md.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și prim-ministrul Iurie Leancă, oficiali și politicieni, oameni de artă și cetățeni de rînd au cinstit astăzi memoria voievodul moldovean, depunînd flori la monumentul lui din centrul oraşului.

Centrul Cultural European „Dacia” a pregătit un program de activități pentru această zi. Astăzi, la ora 11:00, la monumentul domnitorului va fi oficiat un serviciu divin, iar seara, la ora 18:00, în parcul care îi poartă numele, situat în centrul capitalei, va avea loc deschiderea Festivalul Internațional „Ștefan cel Mare și Sfînt”, iniţiat în cinstea acestei zile de neuitat. La festival vor participa ansambluri folclorice din republică, precum și formaţii străine, inclusiv ansamblul "Ciprian Porumbescu" din Suceava (România). Programul concertistic va continua a doua zi, de la aceeaşi oră.

Ștefan cel Mare a fost domnitor al Moldovei, voievod, diplomat și politician, conducînd țara timp de 47 de ani. Pe parcursul întregii sale domnii s-a luptat pentru independența Principatului Moldovei, opunînd cu succes rezistenţă adversarilor mai puternici și apărînd ortodoxia pe teritoriul țarii sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?