X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Andrievschi: Intentarea unor dosare penale politicienilor nu face decît să le aducă un plus de imagine

1 iul. 2014,, 17:30   Politică
4568 3
Foto: gzt.md
„Îmi este dificil să judec despre conotația inițierii cauzei penale împotriva bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, deoarece nu cunosc și nu văd motive reale pentru aceasta. Însă pot afirma cu certitudine că intentarea unor dosare penale politicienilor le mărește doar importanța, le aduce un plus de imagine”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Interlocutorul a precizat că nu a auzit și nu cunoaște despre nicio declarație și acțiune a lui Formuzal, capabilă să submineze ordinea constituțională a statului și care îi sînt incriminate de Procuratura Generală.

„Judecînd după alte nume care figurează în acest dosar penal, se poate presupune că acesta are legătură cu mișcarea forțelor patriotice „Moldova Mare”, recent creată. Dar unde în acest caz se poate vedea subminarea ordinii constituționale și instigare la ură?! În intenția de a desfășura în toamna anului curent a Congresului Național Popular „Moldova Mare – 655”? În acest caz pot fi închiși la dubă o bună parte dintre politicieni care vorbesc despre necesitatea organizării unui referendum privind vectorul de dezvoltare al țării. S-ar putea doar întrezări în denumirea organizației „Moldova Mare” pretenții teritoriale față de Ucraina (Ismail, etc.) și România (Iași)”, a menționat analistul.

„Toate dosarele penale de acest fel intentate politicienilor în perioada preelectorală, iar în cazul dat politician e doar Furmuzal, de regulă se spulberă. În schimb, în afară de unele momente neplăcute, aceste cazuri aduc „criminalilor” dividende electorale importante”, a subliniat Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?