X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Pirojkov: Ucraina nu pune bariere în calea tranzitării mărfurilor moldovenești în Rusia (VIDEO)

1 iul. 2014,, 13:00   Economie
4405 3
Foto: noi.md
„Potrivit oficialităților Moldovei și reprezentanților Transnistriei, la hotarul moldo-ucrainean mărfurile trec în regim normal, fără niciun fel de restricții”, a declarat în exclusivitate pentru NOI.md ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov.

În timpul discuției diplomatul a abordat și subiectul care preocupă producătorii agricoli din Moldova. Aceștia se tem că vor apărea probleme cu exportul producției agricole în Ucraina și tranzitarea ei prin teritoriul ucrainean spre Rusia și Belarus. În acest context, Serghei Pirojkov a amintit că în ultimii trei ani schimburile comerciale dintre Moldova și Ucraina au fost în creștere, depășind un miliard de dolari SUA pe an.

„Punctele vamale ale Ucrainei nu vor crea niciun fel de bariere în calea schimburilor comerciale bilaterale sau cu alte țări. Important este să fie toate documentele în regulă. Mai mult, înșiși agenții economici recunosc că după recenta schimbare a conducerii Serviciului Vamal al Ucrainei timpul de traversare a hotarului nostru s-a redus semnificativ, iar procedura a devenit mai transparentă”, a menționat ambasadorul.

Serghei Pirojkov s-a referit și la situația criminogenă pe drumurile Ucrainei, care îi sperie pe transportatorii de mărfuri.

„Cu părere de rău, în timpul unor asemenea evenimente cum este schimbarea puterii politice, elementele criminale se folosesc de situație în scopuri proprii. Știu că pe unele trasee din Ucraina au apărut posturi vamale ale așa-zișilor „reprezentanți ai maidanului”, care nu au niciun fel de temeiuri juridice pentru verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor și pașapoartelor pasagerilor. Fiecare se folosește de situația complicată din țară așa cum vrea”, a recunoscut Pirojkov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?