Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Voronin a numit Acordul de asociere RM-UE „cîrdășia de la Munchen”

1 iul. 2014,, 12:45   Politică
3899 7
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, în emisia unui post de televiziune particular a numit Acordul de asociere RM-UE, semnat săptămîna trecută la Bruxelles, "cîrdășia de la Munchen", care "va înrobi Moldova".

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul consideră că, ținînd cont de esenţa documentului, principala ocupaţie a cetăţenilor Moldovei în Europa va deveni "să şteargă fundurile europenilor".

"Suveranitatea ţării se reduce la zero. În Acordul semnat autorităţile republicii nu au dreptul să introducă corectări în decurs de trei ani de la intrarea în vigoare", a menţionat Voronin, considerînd că coaliţia de guvernare "comite infracţiuni împotriva poporului Moldovei".

El a criticat vizitele sistematice ale comisarilor europeni la Chişinău în ultimele luni, "care de la aeroport erau duşi direct în beciurile de la Cricova. Acolo şi se înţelegeau despre tot", consideră el.

"În Acord componenta politică a documentului este enormă. Sînt pentru poziţia radicală faţă de Acordul de asociere", a spus Voronin, evitînd să dea un răspuns exact dacă PCRM va respecta Acordul în cazul în care va veni la putere.

"Sînt împotriva faptului ce a avut loc pe 27 iunie. Acest document este o infracţiune pentru Moldova. Am transmis o scrisoare domnului Barroso, în care am specificat că nu sînt de acord cu unele articole ale acordului", a spus Voronin.

El a spus că unul dintre cele mai atractive momente din documentele privind un alt proiect integraţional – Uniunea Eurasiatică, este lipsa în acestea a cerinţelor politice.

"Cînd vom veni în toamnă la putere, vom elimina corupţia şi bandiţii de pe străzi. Vom restabili sănătatea şi ne vom clarifica cu educaţia", a comunicat el priorităţile celui mai mare partid de opoziţie.

El a spus că ştie despre ideea privind crearea "frontului de stînga" împotriva actualei guvernări la viitoarele alegeri, dar nu este gata "să examineze această variantă după alegerile din 30 noiembrie".

Vorbind despre o posibilă aliere cu Partidul Democrat, el a spus că "nu-l cunoaşte pe preşedintele acestui partid şi ce fel de "front de stînga" poate exista cu trădători? Partidul este democratic doar în denumire", a spus Voronin.

Potrivit opiniei lui, "toată această echipă – Lupu, Diacov, Plahotniuc şi Corman – controlează structurile de forţă din Moldova şi le foloseşte pentru a ascunde urmele crimelor", a menţionat liderul opoziţiei.

Vorbind despre posibila retragere din politică, Voronin a precizat că va face doar cum "îl va ruga despre aceasta partidul".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?