Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Reprezentantul special al OSCE încearcă să convingă autorităţile Transnistriei să participe la întrevederea în formatul „5+2” din iulie

1 iul. 2014,, 10:40   Societate
2788 0
Foto: mfa-pmr.org
Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Radojko Bogojevic, va efectua marţi o vizită în Transnistria.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele MAE al autoproclamatei RMN, oficialul s-a întrunit cu ministrul tiraspolean de externe, Nina Ştanski.

În cadrul întrevederii părţile "planifică să acorde atenţie actualei situaţii din procesul de negocieri între Transnistria şi Moldova, precum să discute perspectivele desfăşurării unei şedinţe în formatul "5+2".

Diplomaţii vor mai discuta subiecte ce ţin de eficienţa activităţii grupurilor de experţi din partea Transnistriei şi Moldovei. La oficiul Misiunii OSCE din Tiraspol este planificată o întrevedere cu conducătorii grupurilor de experţi din partea Transnistriei.

Biroul pentru reintegrare al Moldovei nu a comunicat despre vizita reprezentantului special al OSCE, care, de regulă, iniţial vine la Chişinău.

Următoarea rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul "5+2" urma să aibă loc pe 17-18 iulie la Viena. Însă Transnistria şi Rusia au pledat pentru amînarea acesteia, deoarece nu consideră că perioada în cauză este "oportună pentru negocieri". Ei au propus ca următoarea rundă de negocieri să fie amînată pînă în septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?