X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Ruşii au deschis o bază militară CBRN în Crimeea

1 iul. 2014,, 09:30   Externe
3406 0
Foto: antena3.ro
Armata rusă a anunţat luni deschiderea unei baze CBRN - chimică, biologică, radiologică şi nucleară - în Sevastopol. „A fost înfiinţată o unitate nouă în structura flotei ruse din Marea Neagră şi şi-a început deja operaţiunile de apărare CBRN”, transmite colonelul Igor Gorbul, purtător de cuvînd al Districtului Militar Sudic al Rusiei.

Gorbul a explicat că noul regiment este dotat cu aproximativ 200 de unităţi de armament, printre care şi vehicule de recunoaştere CBRN, tehnologi pentru tratarea termică a armamentului şi echipamentului militar (TMS-65U) şi vehicule cu dispozitive de camuflare prin fum (TDA-2K).

„În august, personalul militar de la noua unitate din Sevastopol va organiza exerciţii la baza de antrenament Opuk. În timpul exerciţiilor, personalul militar se va antrena în operaţiuni de strîngere de informaţii cu caracter CBRN”, a adăugat colonelul. În Crimeea se află cîteva zeci de mii de soldaţi ruşi. Înainte de anexare, în peninsulă s-ar fi aflat în jur de 14.000 de soldaţi, însă numărul acestora a crescut considerabil de cînd Crimeea a trecut iar la Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?