Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Mircea Snegur și Petru Lucinschi au înaintat un demers clasei politice (DOC)

30 iun. 2014,, 11:15   Politică
7991 13
Foto: tribuna.md
Foștii președinți ai Republicii Moldova Mircea Snegur și Petru Lucinschi au înaintat un demers fracțiunilor parlamentare prin care solicită introducerea cotei minime de reprezentare a femeilor în parlament și guvern.

Cei doi foști președinți de stat susțin că problema sporirii numărului de femei în structurile puterii a fost mereu o prioritate a lor și le recomandă parlamentarilor din actuala legislatură să ducă la bun sfîrșit acest proiect.

„Egalitatea de gen în politică este esențială pentru o societate durabilă. Femeile reprezintă peste 50% din populație. Prin urmare, este corect și necesar ca femeile să fie reprezentate și la toate nivelele de luare a deciziilor. În țările cu o reprezentare considerabilă a femeilor în structurile decizionale, nivelul de trai este mai ridicat”, se arată în demersul lui Snegur și Lucinschi.

Potrivit celor doi foști șefi de stat, proiectul privind adoptarea cotei minime de reprezentare pentru ambele genuri în structurile de stat nu mai poate fi amînat, în contextul angajamentelor pe care și le-a asumat clasa politică la nivel internațional.

Recent Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat un proiect de lege care prevede o cotă de reprezentativitate minimă de 40 la sută atît pentru femei, cît și pentru bărbați, în structurile puterii. Proiectul urmează să fie adoptat de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?