Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Oamenii de știință au estimat pierderile economice provocate de încălzirea globală

30 iun. 2014,, 08:30   Ştiinţă şi IT
4612 0
Foto: semneletimpului.ro
Recent, Uniunea Europeană i-a adresat o întrebare organizației Joint Research Centre (JRC) de la Comisia Europeană, formată din oameni de ştiinţă care studiază clima şi schimbările pe baza cărora politicienii iau anumite decizii: Cum ar arăta Europa dacă ne-am afla în anul 2080 şi în tot acest timp nu s-ar face nimic pentru a combate schimbările climatice? Răspunsul oamenilor de ştiinţă nu a fost deloc satisfăcător.

Potrivit lor, va creşte numărul deceselor din cauza valurilor de căldură şi a afecţiunilor provocate de acestea, din cauza furtunilor, inundaţiilor, incendiilor, a bolilor provocate de temperaturi extreme. Cele mai afectate ţări vor fi Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Cipru şi Bulgaria. În acestea, numărul incendiilor forestiere este deja mare, consumul de energie din cauza temperaturilor ridicat, iar turismul a pierdut aproximativ 7,5 milioane de euro. Potrivit estimărilor experţilor, schimbările climatice în UE presupun pierderi de 190 de miliarde de euro.

Pentru ca previziunile oamenilor de ştiinţă să nu se adeverească, este nevoie de măsuri imediate. Motive sînt suficiente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?