X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Natalia Rahuba a fost aleasă președinte interimar al Consiliului de administrație al Băncii Sociale

27 iun. 2014,, 18:00   Economie
5347 0
Foto: businesspress.md
Acţionarii Băncii Sociale (BS) au ales-o în calitate de preşedinte al instituţiei şi preşedinte interimar al Consiliului de administraţie pe Natalia Rahuba, în vîrstă de 52 de ani, cu o experienţă de muncă la BS de peste 15 ani.

Surse din Consiliul de administraţie al băncii au comunicat agenţiei "Infotag" că Banca Naţională a emis chiar "a doua zi" un aviz pozitiv în privinţa candidaturii sale. Potrivit explicaţiei interlocutorului agenţiei, motivul este că Natalia Rahuba deţinea autorizaţie de la regulator, fiind membră a Consiliului de administraţie al BS şi avînd în acesta dreptul de prima semnătură.

La majoritatea băncilor moldoveneşti preşedintele băncii este aprobat de către Consiliul de administraţie, ai cărui membri sînt aleşi la adunarea generală a acţionarilor şi trec o procedură complicată de aprobare la Banca Naţională. Şi doar la Banca Socială şi Moldova Agroindbаnk alegerea preşedinţilor băncii este prerogativa adunării generale a acţionarilor.

Natalia Rahuba are studii superioare, a absolvit Institutul Agricol din Chişinău, specialitatea contabilitate. S-a născut în regiunea Cernăuţi a Ucrainei. Înaintea venirii la BS a lucrat în funcţii de contabil-şef, economist, vicedirector la mai multe companii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?