X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

30 de întreprinderi au fost scutite de la plata impozitului pe profit şi dividende

26 iun. 2014,, 11:25   Economie
3888 0
Foto: 1tvnet.ru
Peste 30 de întreprinderi şi societăţi pe acţiuni cu capital majoritar de stat au fost scutite, printr-o hotărîre a Guvernului, de achitarea în bugetul de stat a unei părţi din profit şi a dividendelor pentru anul 2003, în valoare totală de 24 de milioane de lei, relatează NOI.md.

Printre beneficiarii de această facilitate se află combinatele vinicole „Cricova” şi „Mileştii Mici”, combinatul de vinuri şi divinuri din Bălţi „Barza Albă”, fabrica de covoare „Floare-Carpet”, combinatul de pîine „Franzeluţa”, fabrica de sticlă din Chişinău, întreprinderile RED Nord-Vest, „Tracom”, „Moldexpo”, „Cadastru”, „Poşta Moldovei”, un şir de întreprinderi regionale de silvicultură din cadrul „Moldsilva” etc.

Precum a menţionat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, potrivit deciziei Guvernului, banii pe care întreprinderile nominalizate urmau să-i transfere la bugetul de stat sub forma unei părţi din profit şi dividende pentru anul 2013 vor rămîne la întreprinderi pentru dezvoltarea şi modernizarea lor, pentru implementarea proiectelor investiţionale. Potrivit lui, aceste facilităţi nu vor influenţa asupra nivelului acumulărilor la buget în anul curent din profitul şi dividendele întreprinderilor cu capital de stat, nivel planificat la 144 de milioane de lei.

Precum a menţionat Valeriu Lazăr, planul acumulărilor la buget va fi îndeplinit şi fără transferul sumelor de la companiile menţionate, care au fost scutite de plata unei părţi din profit şi a dividendelor pentru anul 2013. Spre exemplu, întreprinderile „Cadastru”, „Tracom”, „Moldexpo”, întreprinderile din cadrul „Moldsilva”, acordă servicii şi nu efectuează activităţi economice clasice. Totodată, potrivit legislaţiei, ele sînt obligate să achite o parte din profit. În acelaşi timp, nu sînt suficiente mijloace pentru dezvoltare şi implementarea programelor investiţionale. Se preconizează că banii rămaşi le vor permite întreprinderilor să se modernizeze, să se dezvolte şi să nu majoreze tarifele la serviciile lor. Un şir de alte companii, cum ar fi fabrica de sticlă din Chişinău, au fost scutite de plata unei părţi de profit la buget pentru a putea achita creditele bancare şi realiza proiecte investiţionale pentru modernizarea întreprinderilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?