Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert: Sondajele din ultima perioadă trebuie tratate cu maximă prudență

25 iun. 2014,, 10:00   Politică
3296 0
Foto: noi.md
Analistul politic Cornel Ciurea nu exclude că rezultatele sondajelor prezentate opiniei publice în ultima perioadă, inclusiv cel făcut public recent de Centrul de Cercetări Sociologice, constituie încercări de manipulare, în pragul alegerilor. Opinia a fost exprimată de expertul de la IDIS Viitorul pentru NOI.md.

Ciurea susține că rezultatele celor mai recente sondaje de opinii ridică mai multe semne de întrebare, în special în partea care se referă la intenția de vot și ratingul partidelor politice. În opinia lui Ciurea, aceste date pot fi supuse atenției, dar interpretarea lor trebuie făcută cu prudență.

„Aceste date merită a fi cel puțin privite, dar examinarea lor trebuie făcută cu maximă atenție, pentru că în ultimul timp avem tot mai des sondaje care ne prezintă lucruri dubioase, mă refer aici și la ultimul sondaj al Barometrului de Opinie Publică. Toate aceste sondaje ne prezintă practic o scădere a ratingului PCRM și o creștere a ratingului unor partide din coaliția de guvernare” , a menționat Ciurea.

Analistul opinează că rezultatele acestor sondaje fie reflectă tendințe noi în ceea ce privește opțiunile politice ale cetățenilor, fie constituie instrumente de manipulare. „Nu putem ști cu certitudine despre ce e vorba, întrucît nu avem elemente clare”, a explicat Ciurea.

Menționăm că cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova arată ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede patru formațiuni politice: PCRM – cu 26 la sută din voturi, PLDM – cu 17 la sută, PD – 9,9 la sută și PL – cu 7,2 la sută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?