X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Reacția președintelui Timofti la solicitarea comuniștilor

24 iun. 2014,, 16:35   Politică
4334 7
Foto: nordik.info
Purtătorul de cuvînt al șefului statului, Vlad Țurcanu, a venit cu o declarație publică pe marginea procedurii inițiate de fracțiunea comuniștilor în vederea demiterii lui Nicolae Timofti, transmite NOI.md.

Țurcanu a respins în numele președintelui, acuzațiile aduse de comuniști la adresa lui Timofti și a calificat demersul formațiunii drept lipsit de temei juridic.

„Pretextele invocate de comuniști sînt lipsite de substanță. În ceea ce privește statutul de neutralitate, președintele a respectat cu strictețe prevederile constituționale. E altceva că președintele consideră, și are dreptul la această opinie, că includerea acestei prevederi în textul legii supreme a fost o greșeală”, a explicat Țurcanu.

Potrivit lui Țurcanu, președintele Timofti se arată nedumerit de lipsa de atitudine a PCRM-ului față de prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, afirmă Țurcanu, ”președintele regretă că un partid care a condus destinul acestei țări vreme de opt ani se detașează de proiectul european, pe care anterior l-a susținut și întreprinde măsuri cu scopul de a torpila acțiunile de modernizare a țării”.

Amintim că fracțiunea comuniștilor a înaintat un demers prin care solicită demisia lui Nicolae Timofti din funcția de șef al statului, argumentînd că acesta ar fi încălcat normele constituționale și suveranitatea statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?