X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Şeful delegaţiei UE în Moldova consideră că semnarea Acordului cu UE nu va duce la schimbări dramatice

24 iun. 2014,, 16:03   Societate
2592 1
Foto: noi.md
Semnarea Acordului de Asociere RM-UE, pe 27 iunie, nu va duce la schimbări dramatice, consideră şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Potrivit agenţiei "Infotag", oficialul a spus, marţi, într-o conferinţă de presă la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală că "În Moldova au loc reforme şi este evidentă aspiraţia republicii către integrarea europeană".

Potrivit spuselor lui, "partea politică a Acordului va permite desfăşurarea reformelor necesare, obţinerea schimbărilor esenţiale pentru societate, precum şi schimbarea modului de gîndire a oamenilor".

"În ceea ce priveşte partea economică, pentru Moldova se vor deschide noi posibilităţi şi produsele moldoveneşti vor fi solicitate nu doar în UE, dar şi în SUA", a spus diplomatul, avertizînd, că aceste schimbări vor fi vizibile cu timpul.

El a negat afirmaţiile că "Uniunea Europeană se joacă cu Moldova".

"UE nu joacă jocuri şi acţionează conform regulilor. În orice Acord există reguli, anumite cerinţe şi mecanisme pentru realizare, pe care participanţii trebuie să le îndeplinească", a subliniat şeful delegaţiei UE.

Comentînd acţiunile de protest în faţa reprezentanţei UE la Chişinău, el a spus că "Moldova este o ţară liberă, unde fiecare îşi poate exprima opinia pe marginea unui subiect sau altul, precum şi să desfăşoare acţiuni de protest".

Totodată, diplomatul nu a exclus că după acţiuni "stă cineva anume", refuzînd să specifice cine.

"Acţiuni la reprezentanţa UE au fost, continuă şi vor fi", a spus Tapiola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?