X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

În Moldova în premieră are loc Săptămîna Europeană a Energiei Durabile

24 iun. 2014,, 11:20   Societate
2644 0
Foto: noi.md
Luni, în Moldova în premieră a fost lansată Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW). În cadrul acesteia vor avea loc un şir de evenimente, şi nu doar la Chişinău, dar şi la Bălţi şi Orhei.

Potrivit agenţiei "Infotag", la ceremonia de lansare şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că evenimentul a coincis cu semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

"În Europa, astfel de săptămîni se desfăşoară din 2006. Mă bucur că la organizarea acestui eveniment au participat atît partenerii locali, cît şi cei străini. Eco-energetica este importantă nu doar pentru Moldova, dar şi pentru întreaga lume, în special acum, cînd se vorbeşte atît de mult despre modificarea climei şi încălzirea globală. Sper că spre 2020 în Moldova 20% din energia necesară se va obţine din surse alternative", a spus Tapiola.

Potrivit spuselor lui, în cadrul acestei săptămîni populaţia trebuie informată despre energetica alternativă şi trebuie depuse eforturi pentru a atrage cît mai mulţi oameni să o utilizeze.

"Iar partenerii străini vor împărtăşi cu bucurie experienţa de implementare a unor astfel de proiecte", a dat asigurări reprezentantul UE.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menţionat că o energetică ecologică stabilă este o prioritate pentru Moldova.

"Sper că în timpul apropiat toţi antreprenorii vor trece la energia ecologică, fapt ce va spori securitatea energetică a statului", a spus el.

Potrivit spuselor lui, legislaţia naţională în domeniul energeticii este coordonată cu legislaţia UE, fapt ce va ajuta Moldova în atragerea investiţiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?