Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Agriculturii din Moldova se plînge pe „Rospotrebnadzor”

23 iun. 2014,, 15:00   Economie
3350 0
Foto: viza.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a anunţat că “Rospotrebnadzor" a difuzat o informaţie eronată privind conlucrarea Ministerului cu această autoritate publică din Federaţia Rusă şi că Moscova nu doreşte să discute problema anulării embargoulu pentru reluarea exportului de vinuri moldoveneşti în Rusia, transmite NOI.md

Potrivit Ministerului Agriculturii, la solicitarea Serviciului "Rospotrebnadzor” din 2 decembrie 2013, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a prezentat pe 6 decembrie 2013 un plan amplu de măsuri pentru asigurarea calităţii şi inofensivităţii producţiei vinicole de origine moldovenească, cu răspunsuri concrete la întrebările înaintate de partea rusă.

Concomitent, pentru a urgenta exportul producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse Ministerul a solicitat pe 10 decembrie o întrunire la nivel de experţi. Solicitarea privind organizarea unei întruniri comune a fost repetată pe data de 31 ianuarie 2014. Cu părere de rău, ministerul nici până în prezent nu a primit răspuns din partea Federaţiei Ruse.

În scopul aplanări neînţelegerilor, Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov pe data de 15 aprilie, curent, a întreprins o vizită la „Rospotrebnadzor”, însă n-a fost primit în audienţă pentru a discuta la direct cu responsabilii acestei instituţii de control. Ministerul Agriculturii şi-a confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu Serviciul "Rospotrebnadzor” de la Moscova, pentru a elimina divergenţile apărute.

Recent, „Rospotrebnadzor” a declarat că în materialele prezentate anterior de partea moldovenească lipsea informaţia despre măsurile concrete pentru asigurarea calităţii şi inofensivităţii producţiei vinicole. În decembrie 2013, toate pretenţiile au fost expediate Ministerului Agriculturii din Moldova, însă pînă în prezent partea moldovenească nu a adoptat măsurile corespunzătoare. „Rospotrebnadzor” a declarat că problema privind acţiunile pentru reluarea treptată a livrărilor producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă vor fi examinate doar pe măsură ce partea moldovenească va prezenta materialele ce confirmă asigurarea calităţii şi siguranţei producţiei ce urmează a fi livrată în Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?