Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Natalia Gherman: Moldova poate rezista circa şase luni fără gazul rusesc

23 iun. 2014,, 10:34   Economie
3429 5
Foto: noi.md
Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, susţine într-un interviu pentru mediafax.ro, că în cazul unei eventuale sistări a gazelor ruseşti, Republica Moldova se poate aproviziona timp de şase luni din rezervele interne ale Ucrainei.

"Avem o înţelegere cu Ucraina, în cazul în care - presupunem - va fi sistată livrarea de gaze către Ucraina şi, respectiv, Republica Moldova. Există posibilitatea de aprovizionare timp de cel puţin şase luni de zile din rezervele interne ale Ucrainei, aceasta avînd mai multe capacităţi de stocare a gazelor în cazuri de forţă majoră", - a subliniat N. Gherman.


Ea nu a precizat despre ce volume de livrări de gaze din Ucraina este vorba. Se știe că, potrivit SA "Moldovagaz" (o filială a "Gazprom"), livrarile anuale de gaze rusești în Moldova (datele pentru 2013) alcătuiesc 1032,2 milioane de metri cubi.

„Dar şi mai important este acel proiect de aprovizionare a Republica Moldova cu surse energetice alternative pe care l-am lansat cu România cu ceva timp în urmă şi care va fi dat în exploatare chiar de Ziua Naţională a Republicii Moldova, 27 august”, - a afirmat ministrul moldovean de externe.

Prin acest gazoduct Republica Moldova va primi din România pînă la 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?