Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Promisiunile noului președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

20 iun. 2014,, 12:06   Societate
4919 3
Foto: zdg.md
Magistratul Victor Micu, desemnat recent în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, își propune să colaboreze mai mult cu presa, decît predecesorii săi, și să intensifice lupta cu judecătorii corupți. Declarații în acest sens au fost făcute de Micu în cadrul unui interviu acordat publicației „Ziarul de Gardă”.

În opinia lui Victor Micu, 90 la sută dintre judecătorii care activează în prezent în republică își exercită meseria în mod onest. Cu toate acestea, noul președintele al CSM dă asigurări că în privința celorlalți 10 la sută, vor fi luate măsuri drastice.

“Nu putem nega. Poate sînt însă şi judecători oneşti, dar cu un comportament neadecvat faţă de justiţiabili. Poate un judecător nu a dat examenul pe nota 10, dar pe 7-8, dar are caracter. Are 7 ani de acasă, altfel spus. Eu cred că trebuie să-i dăm prioritate unui asemenea judecător în raport cu unul care are nota 10, dar are un comportament inadecvat”, a explicat Micu.

Președintele CSM susține că nu doar opinia publică are o atitudine critică față de magistrații corupți, dar și judecătorii înșiși optează pentru excluderea celor corupți din sistem. “Foarte mulţi judecători vor asanarea sistemului, vor să-i scoatem pe cei corupţi. Judecătorii ştiu cine sînt cei corupţi. Chiar acum am avut o întîlnire şi ei ziceau că le este greaţă atunci cînd ei stau şi scriu hotărîri pînă la 10 noaptea şi împrumută 100 de lei pentru a merge cu maşina, iar altul face milioane”, a punctat Micu pentru sursa citată.

Totodată, magistratul afirmă că cele mai mari probleme ale justiției din Republica Moldova țin de lipsa de uniformitate a practicii judiciare, dar și de lipsa condițiilor adecvate de muncă.

Amintim că Victor Micu a deținut anterior funcția de președinte al Judecătoriei sectorului Rîșcani din capitală. Acesta a fost ales președinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu votul a 9 din 11 membri CSM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?