X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ecologiştii despre curăţarea rîului Bîc: „Bani aruncaţi în vînt!”

19 iun. 2014,, 13:30   Societate
4781 2
Foto: moldovenii.md
Lucrările de curăţare a rîului Bîc, începute nu demult, au fost sistate deja. Această condiţie a fost înaintată de Inspectoratul Ecologic de Stat, care a cerut de la executanţi să prezinte un raport privind impactul asupra mediului ambiant, transmite NOI.md.

Potrivit şefului Direcţiei construcţii capitale Roman Sofroni, deşi lucrările de curăţare a albiei rîului au fost deja executate în proporţie de 70%, angajaţii Academiei de Ştiinţe trebuie să cerceteze acum albia. De aceea, lucrările vor fi stopate pe o perioadă, de cel puţin o lună.

Curăţarea rîului Bîc este efectuată în scopul soluţionării problemei inundării străzii Albişoara. Autorităţile curăţă rîul de nămol şi extind albia lui. În total, în cadrul proiectului este preconizată curăţarea unei porţiuni cu lungimea de 1,1 kilometri. Costul proiectului este de 3 milioane de lei.

Pe de altă parte, ecologiştii spun că asemenea măsuri sînt ineficiente şi că vor avea un efect temporar.

„Rezultatele acestor lucrări vor schimba situaţia doar pe cîţiva ani, deoarece de pe alte sectoare ale rîului va veni din nou nămolul, care va umple sectorul curăţat. Rîul trebuie curăţat nu pe segmente, ci în complex, capital, atunci va avea sens. Iar acum sînt doar bani aruncaţi în vînt!”, a menţionat preşedintele Mişcării Ecologiste din Chişinău, Vladimir Garaba.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?