X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Comisia Parlamentară a creat grupul de lucru care va determina viitorul Internetului în Republica Moldova ©

19 iun. 2014,, 12:38   Societate
3026 0
Foto : starnet.md
Audierele la Comisia Parlamentară Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media pe subiectul StarNet și reglementarea în domeniul serviciilor electronice și a noilor tehnologii continuă. Ieri, 18 iunie, în cadrul ședinței Comisiei au fost audiați reprezentanții CCA și au fost luate mai multe decizii importante.

Printre acestea se numără instituirea unui moratoriu, prin care CCA și alte organe de stat care reglementează domeniul dat nu vor mai face presiuni sau acuzații asupra companiei StarNet, lider pe piața serviciilor Internet din Moldova.

În plus, Comisia pentru Mass-media a aprobat constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea propunerilor de modificare, perfecționare si noi inițiative legislative privind serviciile on-line, libertățile din Internet și adaptarea la realitățile noilor tehnologii informaționale. Din grupul de lucru vor face parte experți naționali și internaționali din mediul academic, domeniul jurisprudenței, mass-media și tehnologiile informației, dar și reprezentații operatorilor din Moldova.

Acțiunile date au intervenit ca urmare a adresărilor oficiale a companiei StarNet către Comisia Parlamentară de profil pe marginea subiectului mediatizat în ultima perioadă referitor la neînțelegerea mai multor termeni și tehnologii inovaționale, ceea ce poate duce la îngrădirea accesului la Internet și la media on-line. Mai multe instituții internaționale au recunoscut ca Internetul trebuie să fie liber și nereglementat.

În cadrul ședinței Comisiei de săptămâna trecută, 11 iunie, s-au adus argumente și probe, care confirmă că StarNet este prestator doar de servicii Internet. Folosind accesul la Internet utilizatorii pot beneficia de mai multe servicii on-line cu plată și gratuite. Deputații au constatat că legislaţia incertă, neclară şi ambiguă în domeniul audiovizualului a cauzat confuzii și neînțelegeri, situația escaladând în atacuri false la adresa companiei.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?