Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cetățenii Moldovei vor putea procura mărfuri online în toată lumea

18 iun. 2014,, 12:14   Economie
3899 0
Foto: webdesignbucuresti.com
Cel mai mare sistem de plăți electronice din lume „PayPal” își începe activitatea în Republica Moldova, ceea ce le va permite cetățenilor să facă cumpărături online în orice țară unde funcționează acest serviciu, transmite NOI.md.

„PayPal” a anunțat că în afară de Moldova se lansează în Belarus, Macedonia, Monaco, Muntenegru, Nigeria, Cameruon, Coasta de Fildeş, Zimbabwe şi Paraguay. Astfel, locuitorii acestor țări vor putea deschide conturi în sistemul „PayPal” și efectua plăți pe milioane de site-uri din întreaga lume fără obligațiunea de a introduce datele cardurilor bancare.

Potrivit vicepreședintelui „PayPal” în Europa, Orientul Apropiat și Africa, Rupert Keeley, noile tehnologii scot barierile în calea comerțului global, însă oamenii se tem să încredințeze unor site-uri străine datele cardurilor lor bancare sau a cardurilor de debit. Efectuarea plăților cu ajutorul „PayPal” oferă siguranță cumpărătorilor, care nu vor mai trebui să introducă informațiile financiare la fiecare tranzacție.

În prezent, serviciul de plăți electronice „PayPal” este accesibil în 203 țări. „PayPal” este cel mai mare sistem de plăți electronice și aparține companiei „eBay Inc”.

Despre aceea că Moldova a fost inclusă în lista statelor unde va fi disponibil serviciul „PayPal” s-a anunțat încă în august 2011. Moldova a fost inclusă în lista țărilor din grupul Europa II, pentru care comisionul la efectuarea plăților cu cardul bancar sau contul PayPal în interiorul țării va constitui 0%, iar comisionul internațional – 1%. Comisionul pentru plata efectuată integral sau parțial cu cardul bancar sau de debit în interiorul țării în cazul Moldovei va constitui 3,4% plus comisionul fix în mărime de 0,35 euro sau 0,3 dolari, în funcție de valută. Pentru plățile similare internaționale comisionul va constitui 4,4% plus comisionul fix.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?