Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa a transmis geniştilor moldoveni echipament de $210 mii

17 iun. 2014,, 12:59   Societate
3017 0
Foto: rumaniamilitary.ro
Geniştii Batalionului "Codru" al Armatei Naţionale au primit în dar de la comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa echipament special pentru dezamorsare şi instrumentar medical în sumă de $210 mii.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Apărării Republicii Moldova, la ceremonie au participat comandantul Gărzii Naţionale a statului Carolina de Sud din SUA, Gregory Lusk, şeful adjunct al misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la Chişinău, Kara McDonald, ministrul Apărării, Valeriu Troenco.

Potrivit spuselor ministrului, "obţinerea utilajului şi echipamentului modern va eficientiza activitatea geniştilor şi va permite salvarea multor vieţi ale cetăţenilor ţării".

Kara McDonald a menţionat că principalul scop al proiectului, iniţiat de comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa este dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale în domeniul geniu şi cel medical.

"Programul de Acţiune Umanitară de Deminare, implementat de Comandamentul European, demarat în noiembrie 2013, a oferit geniştilor un training valoros şi echipament de ultimă generaţie. Cu certitudine, acesta va salva multe vieţi în ţara dumneavoastră, astfel încît Moldova să devină un loc cît mai sigur", a spus diplomatul american.

Din donaţia oferită fac parte detectoare de mine, aparataj de testare a capselor detonante, echipament de protecţie personală pentru genişti, laptopuri, imprimante, videoproiectoare, table de clasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?