X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

La Bucureşti va avea loc şedinţa Comisiei comune moldo-române pentru integrare europeană

17 iun. 2014,, 10:30   Societate
2931 2
Foto: trm.md
Şedinţa ordinară a Comisiei interparlamentare moldo-române pentru integrare europeană va avea loc în zilele de 17-18 iunie, la Bucureşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al Parlamentului, reuniunea va deveni a patra de acest fel şi va fi dedicată semnării Acordului de Asociere RM-UE, programată pentru sfârşitului lunii iunie. Părţile vor discuta subiecte referitoare la cooperarea în domeniile economic şi al educaţiei dintre Republica Moldova şi România, propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ.

"Avînd în vedere importanţa semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dorim să oferim acestei reuniuni o conotaţie economică, care va contribui la o colaborare etanşă dintre România şi Republica Moldova", a spus şefa Comisiei parlamentare pentru relaţii internaţionale şi integrare europeană, copreşedintele Comisiei moldo-române, Ana Guţu.

În cadrul vizitei la Bucureşti, delegaţia moldovenească se va întruni cu conducerea Senatului şi Camerei deputaţilor României, precum şi cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Din delegaţie mai fac parte: Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Gheorghe Mocanu, Oleg Ţulea, Mihail Solcan. Deputaţii vor participa la şedinţa solemnă organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României şi la deschiderea expoziţiei "Fabricat în Basarabia". La eveniment vor participa producători de mărfuri şi servicii din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?