Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Ion Sturza: Este prematur să credem, că ni se va permite să începem negocierile în toamnă

17 iun. 2014,, 09:30   Politică
5647 0
Foto: alfanews.md
Fostul prim-ministru, binecunoscutul businessman, Ion Sturza, și-a împărtășit unele concluzii pe o rețea de socializare după ședința anuală a Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR), la care a participat în calitate de membru.

"UE și guvernele naționale nu au o politică comună pentru criza din Ucraina, mai degrabă este o formă de a nu observa. Pentru cei mari (Marea Britanie, Franța, Germania) contează mai mult relațiile cu Federația Rusă, pentru cei mici (Țările Baltice, Suedia) – contează principiile", a menționat Ion Sturza.

În opinia lui, "preocuparea de dosarul nuclear iranian, criza din Siria (Irak), situația post-electorală din Egipt sînt mai sus, ca prioritate, pe agenda de politică externă a UE decît Ucraina".

Ion Sturza consideră că după expirarea mandatului lui Barosso și Fule "trebuie să ne așteptăm la o regîndire fundamentală a Politicii de Vecinătate cu țările Europei de Est". Ex-premierul a evidențiat un citat din cuvîntarea unui ministru de Externe european: "De la un instrument de confruntare, la unul de cooperare cu Federația Rusă".

La final, Ion Sturza relevă o idee destul de tăioasă pentru actuala guvernare a Republicii Moldova: "Poate este prematur să credem, că ni se va permite în toamnă să începem negocieri pentru statutul de membru cu drepturi depline în UE?! Poate este mai bine să ne concentrăm pe semnare, ratificare și eforturi minime de implimentare a Acordului de asociere?!".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?