Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Angajaţii spitalului „Sfînta Treime” se plîng de blocarea lucrărilor (FOTO)

14 iun. 2014,, 11:27   Societate
4420 0
Foto: noi.md
Colectivul spitalului Sfînta Treime, amplasat pe strada A. Russo, 11, se plînge pe problemele, create de construcţia clădirii pe teritoriul instituţiei medicale. Conform plîngerii angajaţilor, în locul havuzului şi parcării, amplasate lîngă spital, se construieşte un centrul comercial cu 6 etaje, ce blochează activitatea instituţiei medicale.

Potrivit personalului medical, carcasa centrului comercial este înălţată în baza autorizaţiilor eliberate ilegal, deoarece terenul, pe care a început construcţia, se află lîngă obiectivul de importanţă socială strategică aflat sub codul C1.

Totodată, în timpul lucrărilor, au fost tăiaţi mai mulţi copaci din parcul spitalului, a fost distrusă parcarea, iar construcţia este înălţată chiar lîngă estacada instituţiei.

Nimeni dintre funcţionarii şi consilierii municipali nici nu s-a gîndit că în jurul clădirii cu asemenea destinaţie trebuie create zone de deservire (parcare etc.), pe o rază de cel puţin 200 de metri, care, evident, nu există. De aceea nu e de mirare că în timpul apropiat, parcul spitalului va fi distrus.

„Accesul ambulanţelor la secţia de primire este efectuat cu dificultate, timpul, necesar pentru primirea şi perfectarea actelor în cazuri urgente, s-a dublat. Acum este imposibilă utilizarea estacadei pentru accesul maşinilor, cum ni s-a spus, temporar, de aceea, sîntem nevoiţi să primim unii bolnavi din cealaltă parte a clădirii, iar pentru aceasta maşinile trebuie să înconjoare construcţia centrului comercial”, afirmă angajaţii spitalului.

Şi reconstrucţia str. A. Russo a pus „gaz pe foc”. Şanţurile săpate au îngrădit o perioadă îndelungată accesul ambulanţelor la spital. Autorităţile locale nu s-au gîndit deloc cum va funcţona unul dintrre cele mai mari spitale raionale din capitală.

Solicitaţi de NOI.md să comenteze situaţia, funcţionarii Primăriei au răspuns că terenul, pe care este înălţată clădirea, se află în proprietate privată. Iar lucrările de construcţie se desfăşoară cu acordul administraţiei instituţiei medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?