Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ion Sturza: Atunci cînd deschideți „bazarul” politic, nu uitați de țară

11 iun. 2014,, 17:06   Politică
4821 3
Foto: voceabasarabiei.net
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova consideră că în țară a început perioada „comerțului politic”, în care ideologia și principiile își pierd valoarea.

„Cineva încearcă să ne convingă că revenirea comuniștilor la putere nu ar fi un dezastru. Acei cineva nu mai sînt siguri că pe cale democratică (în alegeri) pot păstra controlul asupra țării. Ei încep să-și plaseze «ouăle» (banii, influența) în diferite partide, mai la stînga. Perfect, doar că memoria colectivă a moldovenilor păstrează sentimente extrem de controversate față de regimul autoritar care a izolat țara în plan extern, a promovat oligarhia, a subjugat justiția și a îngrădit drastic drepturile omului”, precizează Sturza în mesajul său.

Ex-premierul a făcut referire și la acțiunile actualei guvernări. „Adevărat, multe dintre „apucăturile” acestui regim au „tranzitat" și la guvernarea democratică. Un exercițiu complicat de morală – cine sînt mai buni (răi): ai noștri sau ai voștri?! Atunci însă cînd deschideți «bazarul» politic, nu uitați de Dumnezeu, Țară și Popor. Toate au un preț...”, a conchis Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?