Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Natalia Gherman şi Kristian Vigenin au pledat pentru intensificarea cooperării bilaterale dintre Moldova şi Bulgaria

11 iun. 2014,, 10:10   Societate
2788 0
Foto: mfa.gov.md
Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi omologul său bulgar, Kristian Vigenin, pledează pentru intensificarea cooperării bilaterale, inclusiv în domeniile economic şi cultural.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al MAEIE, în cadrul unei întrevederi la Chişinău, Natalia Gherman a adus mulţumiri omologului bulgar pentru susţinerea acordată procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rîndul său, Kristian Vigenin a felicitat partea moldovenească cu prilejul liberalizării regimului de vize în spaţiul european, subliniind că simplificarea călătoriilor va facilita schimbul cultural, educaţional şi ştiinţific, precum şi contactele dintre cetăţenii celor două ţări.

În cadrul întrevederii a fost mеnţionată preocuparea constantă a autorităţilor de la Chişinău pentru protejarea şi dezvoltarea minorităţilor naţionale conform standardelor europene.

În timpul vizitei în Republica Moldova, şeful diplomaţiei de la Sofia a participat, împreună cu viceministrul de externe Valeriu Chiveri, la inaugurarea Centrului de Informare despre Bulgaria şi Uniunea Europeană din oraşul Taraclia, deschis cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria.

De asemenea, ministrul Kristian Vigenin a susţinut prelegerea publică "Calea europeană a Bulgariei şi perspectivele Republicii Moldova" în faţa studenţilor de la Universitatea din Taraclia, menţionînd că implementarea Acordului de asociere RM-UE va contribui la sporirea investiţiilor în Moldova şi va oferi noi oportunităţi cetăţenilor moldoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?