Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Acţiune de protest: „Nu semnării Acordului cu UE!” (VIDEO)

4 iun. 2014,, 11:08   Societate
6138 12
Foto: noi.md
"Nu semnării Acordului cu UE", "Opriți represiunile politice", "Opriţi haosul politic din Găgăuzia", "Cerem referendum!" ‒ cu aceste lozinci Partidul Socialiștilor din Moldova a organizat astăzi un protest în fața clădirii Guvernului.

Activiștii au cerut organizarea cît mai curînd posibil a referendumului naţional referitor la vectorul de dezvoltare a țării. "Soarta statului ar trebui să o decidă locuitorii acestuia. Căci toate sondajele arată că aproximativ 70% din populația Republicii Moldova nu este de acord cu cursul ales de puterea de astăzi. Nu este normal cînd minoritatea îşi impune punctul de vedere cu privire la dezvoltarea vectorului geopolitic în faţa majorităţii locuitorilor din Moldova", a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea.

Protestatarii le-au cerut autorităților să oprească violențele și represiunile politice asupra opoziției, precum și să ia măsuri concrete în legătură cu incidentul care a avut loc ieri, în Găgăuzia, pedepsindu-i pe vinovaţi.

"Ieri, în Găgăuzia a avut loc o tentativă de lovitură de stat, iar autorităţile tac! Prin ce metode se încearcă înlăturarea de la putere a başcanului ‒ e un atac raider! Imaginați-vă că pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, prin aceleași metode colegii săi l-ar obliga să-şi părăsească postul. Aceasta nu este doar o bătaie, ci presiune asupra poporului. Ceea ce se întîmplă acum în țara noastră este un haos total, fărădelege curată!", a menţionat membrul PSRM Vladimir Odnostalco.

În următoarele zile, socialiștii intenționează să organizeze acţiuni în masă în sprijinul aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală și contra semnării Acordului de asociere cu UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?