Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Comuniştii transnistreni intenţionează să contribuie la victoria PCRM-ului la alegerile parlamentare

3 iun. 2014,, 10:50   Politică
4383 7
Foto: novostipmr.com
Situaţia din Moldova şi Transnistria se poate schimba spre bine, dacă PCRM va obţine victorie la alegerile parlamentare ordinare. Această opinie a fost exprimată în cadrul plenului Partidului Comunist din Transnistria (PCT) de la Tiraspol de către liderul acestuia, Oleg Horjan.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul partidului, el i-a îndemnat pe comuniştii din Transnistria "să contribuie la acest fapt, deoarece el corespunde intereselor RMN şi intereselor Rusiei".

"Noi nu putem în permanenţă să consumăm bunurile pe care ni le oferă Federația Rusă, noi trebuie să-i protejăm interesele (Federației Ruse – n.r.) la hotarul nostru, pe malurile Nistrului", a spus Horjan.

El a criticat acţiunile "conducerii Republicii Moldova", care "trage țara în braţele Vestului".

"La ordinul Uniunii Europene, ei susţin acţiunile antirusești şi antitransnistrene ale guvernării ilegale de la Kiev. Transnistria s-a pomenit a fi strînsă între două state neprietenoase, fapt ce loveşte în economia noastră, creează pericol pentru securitatea noastră şi chiar blochează comunicarea între oameni", consideră liderul comuniştilor.

Vorbind despre alegerile locale şi parlamentare din Transnistria, în 2015, el și-a îndemnat camarazii "să fie pregătiţi pentru acestea, deoarece timpul se va scurge repede".

"De cel cui îi vor oferi alegătorii încredere va depinde şi soarta Transnistriei şi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor noştri. Comuniştii trebuie să-i ajute pe cetăţeni să facă alegerea corectă. În primul rînd, în organele puterii nu trebuie să activeze cei care promovează interesele marelui business în defavoarea intereselor populaţiei", a spus Horjan, menţionînd că se referă la deputaţii partidului "Обновление", care "nu au susţinut proiectul de lege propus de guvern cu privire la reglementarea de stat a preţurilor la produsele alimentare de importanţă socială".

La discutarea raportului toţi cei care au vorbit l-au susţinut pe preşedintele CC al PCT şi au enunţat un şir de propuneri importante ce vizează dinamizarea activităţii partidelor pentru atingerea scopurilor propuse.

Plenul a adoptat un şir de decizii referitoare la situaţia de politică externă din jurul RMN-ului şi situaţia din interiorul republicii, precum şi declaraţia pentru susţinerea "Partidului Comunist frăţesc din Ucraina".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?