Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Serghei Lavrov va veni totuși la Chișinău, mai tîrziu... dacă va dori

2 iun. 2014,, 17:28   Societate
8682 5
Foto: noi.md
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, va veni totuși la Chișinău, însă data vizitei deocamdată nu a fost stabilită. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, și a fost făcută într-un interviu pentru postul de radio „Europa Liberă”.

Natalia Gherman a menționat că a avut vineri, 30 mai, o convorbire telefonică cu Serghei Lavrov.

„Am decis că viceministrul de externe al Rusiei, Grigori Karasin, să ne viziteze ţara peste o săptămînă şi atunci vom face o evaluare completă a stadiului actual al relaţiilor. După domnul Karasin, la Chişinău va veni omologul meu, domnul Lavrov. Data exactă n-a fost stabilită, însă în cadrul vizitei cu siguranţă vom semna mai multe acorduri bilaterale, care sînt elaborate de experţii din ambele state şi vom continua să discutăm relaţiile economice, comerciale şi, bineînţeles, procesul de soluţionare a conflictului transnistrean”, a menționat Gherman.

Potrivit ministrului moldovean de externe, nu se poate afirma cu certitudine că cursul European al Moldovei astăzi nu mai este mărul discordiei dintre Chișinău și Moscova.

„Nu aş spune cu certitudine acest lucru, deoarece subiectul a fost discutat din nou în convorbirea telefonică dintre mine şi domnul Lavrov, însă sînt întotdeauna căutate soluţiile potrivite”, a spus Gherman, precizînd că experții ruși și moldoveni vor organiza consultări privind Acordul de asociere RM-UE.

Amintim că viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, va efectua o vizită în Moldova în perioada 9-10 iunie curent.

De menționat că anterior se anunțase că Serghei Lavrov urma să întreprindă o vizită în Moldova la începutul lunii aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?