Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Renato Usatîi i-a premiat pe învingătorii „Bătăliei portarilor” (FOTO) ©

3 iun. 2014,, 12:50   Sport
8872 4
Foto: noi.md
În weekendul trecut, la stadionul „Zimbru” s-a desfășurat un eveniment sportiv inedit, care a unit amatori de fotbal de toate vîrstele. Atracția evenimentului fost legendarul portar din România Helmuth Duckadam.

Deja al doilea an consecutiv, cu susținerea lui Renato Usatîi, Andrian Bogdan organizează la Chișinău „Bătălia portarilor”, în cadrul căreia sînt premiați cei mai buni portari de fotbal din țară. În acest an cel mai bun portar a devenit Maxim Copelciuc de la FC „Tiraspol”, care a cîștigat premiul mare de 3000 de dolari.

„Competiția a fost foarte complicată pentru mine, de aceea m-am concentrat la maximum. Sînt foarte emoționat, dar a fost important să-mi verific puterile. Indiscutabil, îi sînt extrem de recunoscător lui Renato Usatîi pentru premiul bănesc în mărime de 3000 de dolari SUA. Asemenea sumă de bani la competițiile din Moldova o poți cîștiga rar. Acum voi putea să-mi cumpăr automobilul la care visam demult”, a spus Maxim Copelciuc.

Locul doi și premiul în mărime de 1000 de dolari i-a revenit fostului portar al echipei „Milsami” Mihai Moraru. Premii importante de la Renato Usatîi au primit și învingătorii de la juniori. Printre aceștia se numără fotbalistul de la „Zimbru-2” Emil Tîmbur, care a fost premiat cu 1000 de dolari. În total, la „Bătălia portarilor” au participat circa 90 de sportivi. Fiecare participant a primit premii de încurajare de 100 de dolari, mănuși profesioniste de portar și tricouri.

„Sînt convins că „Bătălia portarilor”, organizată de Andrian Bogdan, va contribui la renașterea dragostei față de sport în Moldova, va insufla tinerei generații interesul față de modul de viață sănătos. În ultimii 20 de ani, în țara noastră au dispărut aproape toate școlile și secțiile sportive. Unul dintre scopurile mele principale în calitate de politician și cetățean al Moldovei constă în renașterea culturii sportului în țara noastră, ca tineretul să aibă posibilitatea de a se antrena gratis. În acest an, noi am organizat în premieră intrare liberă pentru toți doritorii, l-am invitat pe renumitul portar din România Helmuth Duckadam, care în finala Cupei Campionilor din anul 1986 a adus victoria echipei „Steaua”, după ce a apărat patru lovituri de departajare din patru”, a menționat Renato Usatîi.

Legendarul portar Helmuth Duckadam a fost surprins de nivelul înalt de organizare a competiției.

„Este extraordinar că, datorită unor asemenea oameni ca Andrian Bogdan și Renato Usatîi, în Moldova renaște interesul față de sport și modul de viață sănătos. M-a surprins amploarea și interesul sporit față de „Bătălia portarilor”. Cu părere de rău, în România deocamdată nu există un asemenea turneu și competiția organizată la voi este un exemplu bun pentru noi. Am acceptat cu plăcere invitația și pentru prima dată am venit în Moldova. Mi-a plăcut foarte mult țara voastră și voi reveni aici neapărat”, a declarat legendarul portar.

De menționat că în afară de premii impunătoare, turneul „Bătălia portarilor” în premieră s-a desfășurat pe cel mai mare stadion din țară.

„În acest an, ca niciodată, am reușit să adunăm un număr impunător de participanți și spectatori, deci cauza noastră devine tot mai populară. Ne străduim să facem din „Bătălia portarilor” nu doar un simplu joc, ci o adevărată competiție, unde amatorii pot învăța de la profesioniști, iar portarii echipelor moldovenești pot face schimb de experiență”, a menționat organizatorul turneului, Andrian Bogdan.

În premieră în istoria turneului „Bătălia portarilor”, pe teren a ieșit o domnișoară. Ina Bodiștean a recunoscut că pentru ea contează nu victoria, ci participarea. Chiar dacă nu a acces în finală, Ina a primit de la Renato Usatîi un premiu de încurajare în mărime de 1000 de dolari.
1
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?